FISTIKLI PİLAV



MALZEMELER:

1 su bardağı baldo pirinç
zeytinyağ ve tereyağ (tarifte sadece zeytinyağ vardı )
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2-3 sap taze soğan
1/2 küçük demet dereotu
1.5 su bardağı su
1 kesme şeker
2-3 damla limonun suyu
Tuz, karabiber,knorr

YAPILIŞI:
Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde kızdırıp ince kıyılmış taze soğan ve dolmalık fıstıkları kavurun. Fıstıklar kararmaya başladığında yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Pirinçler beyazlaşmaya başladığında suyu ekleyin, tuz, karabiber, limon suyu , kesme şekeri ve knoru ekleyip kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişirin.
Pilav suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine havlu kağıt örtüp kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlendirip servis yapın.

AFİYETLER OLSUN

Tarif için Selin Çağlayana Teşekkürler…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: