SÜTLAÇ

Hani bunun tarçını demeyin çünkü evde tarçınım kalmamış bu akşam iş çıkışı marketten alıcam ve süslemesini yapıcam inşallah.Ama ben bu haliyle gece 2 kase yedim doyamadım tadına.

MALZEMELER:
1 litre su
1.5 çay bardağı pirinç
1 litre süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 subardağı su
2.5 subardağı tozşeker
Tarçın

YAPILIŞI:
Tencereye su ve pirinci alıyoruz pirinçler uzayıp suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Pişen pirincin içerisini soğuk sütü boşaltıyoruz.Kaynamaya başladığında bir bardak suyun içinde 2 yemek kaşığı pirinç ununu eziyoruz ve ılıştırarak içerisine katıyoruz bir iki kez karıştırdıktan sonra 10 dk pişmesini bekliyoruz.
Piştikten sonra şekeri ilave ediyoruz karıştırıp 5 dk sonra kapatıyoruz.
Sonra afiyetle yiyoruz.
Ben soğumasını bile beklemeden 2 kase ılık ılık yedim.Bu akşamda soğuk halleriyle yerim inşallah.

AFİYET BALŞEKER OLSUN

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: