ELMALI TATLI

Evde okadar çok elma vardıki nasıl değerlendirsem die tarif ararken Haticenin tarifini buldum.ve tabiki söz konusu hatice olunca hiç tereddüt etmeden tarifi denedim.Sonuç tabiki tek kelime MÜKEMMELLLLL

MALZEMELER
2 büyük elma
1.5 su bardağı kekun
1.5 subardağı toz şeker
1 subardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta
Krem şanti
1su bardağı süt
Ayrıca şeker ve tarçın
fındık ceviz vs.

YAPILIŞI:
Borcamı hafif yağlayıp elmaları dilimliyoruz halka halka .Dilimledikten sonra ortadaki çekirdeklerini çıkarıyoruz.Borcama diziyoruz halka elmaları.Üzerine birer yk kaşığı tarçın ve birer yk kaşığı toz şeker serpiyoruz.
Diğer tarafta 2 yumurta,kekun,sıvıyağ ve şekeri mikserle çırpıp elmaların üzerine yayıyoruz.
180 derece ısıda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kremşantiyi sütle hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerine sürüp fındık cevizle süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Vaktiniz varsa 1 gün önceden yapıp 1 gece bekletebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: